Mnogi danas pripremaju kolače, i imaju završne pripreme pred Božić. Ovo je jedan kolač iz bakine sveske. Ja ga vrlo često pravim, ukusan je, a moze i da stoji.
Potrebno za kore:
Od svih sastojaka umesiti glatko testo, ako je potrebno dodati malo mleka. Kore peći obrnuto na tepsiji. Ispeći tri kore.
Potrebno za fil:
Još je potrebno 100 gr čokolade za preliv.
Upržiti 120 gr šećera, dodati mleko. Kada se rastopi šećer, ukuvati brašno razmućeno sa mlekom. Kada se prohladi, dodati margarin, vanilin šećer i umutiti mikserom.
Premazati kore kremom. Na treću koru staviti preliv od čokolade.
Potrebno za kore:
- 400 gr brašna
- 150 gr šećera
- 150 gr masti
- 1 jaje
- 1 kašičica sode bikarbone
Od svih sastojaka umesiti glatko testo, ako je potrebno dodati malo mleka. Kore peći obrnuto na tepsiji. Ispeći tri kore.
Potrebno za fil:
- 120 gr šećera
- 500 ml mleka
- 5 kašika brašna
- 250 gr margarina
- 1 vanilin šećer
Još je potrebno 100 gr čokolade za preliv.
Upržiti 120 gr šećera, dodati mleko. Kada se rastopi šećer, ukuvati brašno razmućeno sa mlekom. Kada se prohladi, dodati margarin, vanilin šećer i umutiti mikserom.
Premazati kore kremom. Na treću koru staviti preliv od čokolade.
Napomena: ovaj kolač se uvek pravi dan pre nego što se služi.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар