Pošto je vreme velikog posta, počinjemo sa posnim receptima...
Potrebno:
- 500 gr posnog testa (bez jaja)
- 500 gr svežih šampinjona
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- peršunov list
- začini so, vegeta, biber, origano, a ko voli može da doda i mlevene paprike
Postupak:
Testo skuvati i oprati u hladnoj vodi. Šampinjone, crni i beli luk iseckati na kockice. Dinstati crni i beli luk na ulju i malo vode dok ne postane staklast. Dodati šampinjone i dinstati dok oni ne puste svoj sok. Tada dodati začine i peršunov list i ostaviti na vatri još 2-3 minuta. Skinuti sa šporeta i pomešati sa testom.
Napomena:
Ovo jelo može da se služi samo ovako, a ko voli može da zapeče u rerni sa sirom. S obzirom da je posno jelo koristi se sir na biljnoj bazi. Stavite testo i preliv u vatrostalnu tepsiju, narendate oko 300 gr biljnog sira, pomešate i stavite u rernu na 200 stepeni desetak minuta ili dok se sir ne istopi.
Ovo jelo ne mora da bude posno. U toj varijanti u preliv od šampinjona dodate jednu malu čašu pavlake, a ako želite da zapečete, postupak je isti samo umesto biljnog sira dodate trapist ili neki drugi tvrdi sir.
Prijatno!
Za neke recepte ostaću vam dužna fotke, ali prvom prilikom kad budem spremala ta jela obećavam da ću da postavim fotke...:)
Коментари
Постави коментар