Orasi i čokolada, po mnogima idealna kombinacija. Jedan lep kolač iz kumine sveske recepata... Napravite, probajte i podelite sa nama kako vam se dopao.
Potrebno za koru:
Jaja, šećer i vodu umutiti mikserom. Kada je umućeno dodati brašno i prašak za pecivo. Na dno tepsije staviti papir za pečenje, izručiti smesu i peći oko pola sata na 150 stepeni.
Kada je kora pečena raseći je na pola da se dobiju dve tanke kore.
Potrebno za krem:
Sve zajedno staviti u šerpu da se skuva. Kad provri skinuti sa šporeta (ne sme da bude ni jako retko ni jako gusto). Vruć krem sipati na koru pa na njega staviti drugu koru i drugi deo krema gore. Kad se stegne iseći na kocke.
Prijatno!
Potrebno za koru:
- 3 cela jajeta
- 12 kašika šećera
- 6 kašika vode
- 13 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Jaja, šećer i vodu umutiti mikserom. Kada je umućeno dodati brašno i prašak za pecivo. Na dno tepsije staviti papir za pečenje, izručiti smesu i peći oko pola sata na 150 stepeni.
Kada je kora pečena raseći je na pola da se dobiju dve tanke kore.
Potrebno za krem:
- pola litre mleka
- 1 margarin
- 12 kašika šećera
- 100 gr mlevenih oraha
- 100 gr čokolade
- 2 kašike griza
Sve zajedno staviti u šerpu da se skuva. Kad provri skinuti sa šporeta (ne sme da bude ni jako retko ni jako gusto). Vruć krem sipati na koru pa na njega staviti drugu koru i drugi deo krema gore. Kad se stegne iseći na kocke.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар