Пређи на главни садржај

Lisnate korpice

Lisnato testo i mleveno meso. Zar postoji neko ko ne voli ovu kombinaciju? Mislim da ne. Zato evo jednog super recepta. Može da bude predjelo, može da se nađe na novogodišnjoj trpezi, a uz čašu jogurta može da bude i savršena večera.

Potrebno:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 500 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • origano
  • 1 čaša pavlake
  • 3 kašike kečapa
Lisnato testo rastanjiti koliko može, a da se ne cepa. Iseći na kocke velicine kalupa za mafine. Kalup okrenuti svaki posebno premazati uljem i preko staviti kocku lisnatog testa. Peći na 200 stepeni deset minuta.

Glavicu luka očistiti i iseckati na sitne kockice i dinstati dok ne bude staklasta. Dodati mleveno meso posoliti i pobiberiti. Dinstati još dvadeset minuta. Skinuti sa šporeta dodati origano, a kad se malo prohladi dodati pavlaku i kečap.
Puniti korpice, dekorisati po želji i servirati.



Prijatno!

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!