Konačno sneg. Vreme kada većina nas voli da sprema svakakve poslastice za svoje najdraže... Ušuškani u toplini doma mi smo danas uživali u krofnama. Malo inspiracije i svašta možete da napravite u ovim ledenim danima u vašim kuhinjama. Mi ćemo da se potrudimo da vam pomognemo oko izbora.
Potrebno:
Potrebno za beli preliv:
Prvo izmutiti belance, dodati vanilu i šećer i izmešati
U mleko stavite kvasac i šećer i ostavite da nadođe. Sve ostale sastojke stavite u činiju. Posle desetak minuta dodajte i mleko sa kvascem i šećerom. Umesite testo da bude glatko. Ostavite ga na toplo mesto da naraste jedno pola sata. Kada naraste premesite ga i rastanjite oklagijom na 1 cm debljine. Modlama vadite krofne i pecite u dubokom ulju.
Ja sam danas pravile leptiriće i cvetove, punila ih eurokremom i prelila čokoladom i belim prelivom i ukrasila šarenim mrvicama. Naravno oblik i dekoracija zavisi od vaše mašte, ali svakako pitajte klince oni će vam pomoći sigurno....
Prijatno!
Potrebno:
- 500 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kg brašna
- 1 kvasac
- 1 jaje
- 5 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Potrebno za beli preliv:
- 1 belance
- 1 kašičica arome vanila
- 200 gr šećera u prahu
Prvo izmutiti belance, dodati vanilu i šećer i izmešati
U mleko stavite kvasac i šećer i ostavite da nadođe. Sve ostale sastojke stavite u činiju. Posle desetak minuta dodajte i mleko sa kvascem i šećerom. Umesite testo da bude glatko. Ostavite ga na toplo mesto da naraste jedno pola sata. Kada naraste premesite ga i rastanjite oklagijom na 1 cm debljine. Modlama vadite krofne i pecite u dubokom ulju.
Ja sam danas pravile leptiriće i cvetove, punila ih eurokremom i prelila čokoladom i belim prelivom i ukrasila šarenim mrvicama. Naravno oblik i dekoracija zavisi od vaše mašte, ali svakako pitajte klince oni će vam pomoći sigurno....
Prijatno!
Коментари
Постави коментар