Ako ste ljubitelj maka, ovu tortu morate da probate. Jednostavno se sprema i brzo. Napravite, probajte i podelite sa nama kako vam se svidela.
Potrebno za koru:
Umutiti 8 celih jaja sa 8 kašika šećera. Kada je dobro umućeno dodate ostale sastojke promešate i sipate u podmazanu veliku tepsiju i pečete na 200 stepeni oko 15 minuta (moja tepsija je 40x30 cm). Kada se ispeče i ohladi presecite je na pola tako da dobijete dve kore.
Potrebno za fil:
Staviti mleko da provri. Odvojiti 2 dcl i sa tim mlekom u činiji razmutiti puding, šećer, brašno i vanilin šećer. Kada mleko provri sipati smesu u mleko i kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta i u prohlađeno dodati margarin i mak i dobro umutiti mikserom.
Ređati: kora pa je poprskati mlekom - fil - kora isto poprskana mlekom - fil - šlag. Dekoracija po želji.
Prijatno!
Potrebno za koru:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 4 kašike oraha
- 1 kesica praška za pecivo
Umutiti 8 celih jaja sa 8 kašika šećera. Kada je dobro umućeno dodate ostale sastojke promešate i sipate u podmazanu veliku tepsiju i pečete na 200 stepeni oko 15 minuta (moja tepsija je 40x30 cm). Kada se ispeče i ohladi presecite je na pola tako da dobijete dve kore.
Potrebno za fil:
- 1 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 200 gr mlevenog maka
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike brašna
- 150 gr margarina
Staviti mleko da provri. Odvojiti 2 dcl i sa tim mlekom u činiji razmutiti puding, šećer, brašno i vanilin šećer. Kada mleko provri sipati smesu u mleko i kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta i u prohlađeno dodati margarin i mak i dobro umutiti mikserom.
Ređati: kora pa je poprskati mlekom - fil - kora isto poprskana mlekom - fil - šlag. Dekoracija po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар