Пређи на главни садржај

Šareni slani rolat

Ako vam je posle svih slavlja u frižideru ostalo belanaca evo kako možete da ih iskoristite...

Potrebno za koru: 

  • 9 belanaca
  • 3 kašike nemlevenog maka
  • 3 kašike prezli
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • pola kašicice origana
  • soli po ukusu
  • kašičica praška za pecivo
Potrebno za punjenje:

  • 250 gr sitnog sira
  • 1 kuvano jaje
  • 2 safalade
  • 4-5 većih kiselih krastavaca



Umutiti belanca u čvrst sneg. Sve ostale sastojke pomešati u činiji pa dodati izmućenim belancima i pomešati kašikom. U tepsiju staviti papir za pečenje, staviti smesu na i peći na 180 stepeni oko 5 minuta. Čim se izvadi iz rerne odmah zamotati u rolat zajedno sa papirom. Ostaviti  da se ohladi, skinuti papir i zamotati. Rolat premazati sa sirom, pa izrendati kuvano jaje. Safaladu i kisele krastavce iseckati na štapiće, poređati i zamotati rolat. Ukrasiti po želji.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!