Ako vam je posle svih slavlja u frižideru ostalo belanaca evo kako možete da ih iskoristite...
Potrebno za koru:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Sve ostale sastojke pomešati u činiji pa dodati izmućenim belancima i pomešati kašikom. U tepsiju staviti papir za pečenje, staviti smesu na i peći na 180 stepeni oko 5 minuta. Čim se izvadi iz rerne odmah zamotati u rolat zajedno sa papirom. Ostaviti da se ohladi, skinuti papir i zamotati. Rolat premazati sa sirom, pa izrendati kuvano jaje. Safaladu i kisele krastavce iseckati na štapiće, poređati i zamotati rolat. Ukrasiti po želji.
Prijatno!
Potrebno za koru:
- 9 belanaca
- 3 kašike nemlevenog maka
- 3 kašike prezli
- 3 kašike kukuruznog brašna
- pola kašicice origana
- soli po ukusu
- kašičica praška za pecivo
- 250 gr sitnog sira
- 1 kuvano jaje
- 2 safalade
- 4-5 većih kiselih krastavaca
Umutiti belanca u čvrst sneg. Sve ostale sastojke pomešati u činiji pa dodati izmućenim belancima i pomešati kašikom. U tepsiju staviti papir za pečenje, staviti smesu na i peći na 180 stepeni oko 5 minuta. Čim se izvadi iz rerne odmah zamotati u rolat zajedno sa papirom. Ostaviti da se ohladi, skinuti papir i zamotati. Rolat premazati sa sirom, pa izrendati kuvano jaje. Safaladu i kisele krastavce iseckati na štapiće, poređati i zamotati rolat. Ukrasiti po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар