Može da bude za doručak, kao prilog uz pečeno meso, večera uz čašu jogurta...
Potrebno:
- 500 gr palente
- 1 l vode
- 150 gr margarina
- 200 gr feta sira
- so
- biber
- vegeta
Za pohovanje:
- brašno
- jaja
- prezle
- ulje
Vodu sa začinima stavite da provri. Kada je provrila sipajte polako palentu i stalno mešajte. Biće jako gusta i tvrda. Skinite sa šporeta i dodajte u vrelo margarin i mešajte dok se ne otopi. Kada se malo prohladi dodajte izmrvljenu fetu. Tepsiju namažite uljem i istresite masu. Dobro poravnajte. Treba da bude oko 1-2 cm debljine. Ostavite dobro da se ohladi. isecite na kocke.
Zagrejati ulje, svaku kocku prvu staviti u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržiti dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Prijatno!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар