Пређи на главни садржај

Mafini od špageta

Vrlo zanimljivo za pripremu, jednostavno i deca će vam vrlo rado pomoći u pripremi...

Potrebno: 

  • 500 gr špageta
  • 300 gr trapista
  • 300 gr mlevenog mesa (mešano)
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • kečap
  • masline
  • začini: so, beber, vegeta, origano



Špagete skuvati u slanoj vodi, oprati i ocediti. Crni i beli luk iseckati na kockice i izdinstati na malo vode i ulja. Kada postane staklast dodati mleveno meso, posolite po ukusu dodajte malo vegete i bibera i dinstajte jos desetak minuta. Dok se meso dinsta kalup za mafine premažite uljem. U dobro nauljen kalup stavite do pola špagete pa narendanog trapista i malo kečapa pa opet do vrha špagete. Kada je meso gotovo, na svaki mafin stavite kašiku mesa, na meso rendanog trapista, malo kečapa, masline na kolutiće iseckane i pospite origanom. i tako dok imate sastojaka. Peći na 180 stepeni desetak minuta.

Verujte mi deca će biti oduševljena...

Prijatno!

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!