Naš predlog za vikend poslasticu...
Potrebno za rolat:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Potrebno za krem:
- 300 gr šlaga
- 1,5 dcl kisele vode
- 300 gr crvenog voća ( jagode, maline, višnje..)
- 1 kesica vanilinog šećera
- 50 gr rendane čokolade
Umutiti 6 celih jaja sa 6 kašika šećera. U umućeno dodati kakao, brašno i prašak za pecivo. Dobro promešati varjačom, sipati u veliki pravougaoni pleh i peci oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada je pečeno istresti na kuhinjsku krpu i još vrelo uviti u rolat.. Ja uvek kad pečem koru za rolat stavim papir za pečenje na dno tepsije i tako izbegnem zamotavanje u krpu. Kad izvadim iz rerne odmah ga istresem i zamotam u papir i tako ostavim. Kada se ohladi onda ga odmotam skinem papir i zamotam ponovo.
Za krem umutiti šlag sa kiselom vodom i vanilinim šećerom. Namazati rolat i na šlag raporediti voće i rendanu čokoladu. Zamotati i ukrasiti po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар