Jedna lepa kombinacija... čokoladna torta sa višnjama.
Potrebno za kore:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 3 kašike mlevenih oraha
- 1 kašičica kakaa
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Potrebno za sos od višanja:
- 500 gr višanja
- 2 dcl vode
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 5 kašika gustina
Potrebno za fil:
- 4 dcl mleka
- 300 gr čokolade
- 1 margarin
- 150 gr mlevene plazme
- 150 gr mlevenih oraha
- 3 kašike šećera
Još je potrebno:
- 2dcl mleka
- 500 gr šlaga
- 4 dcl kisele vode
- 200 gr mlečne čokolade
Napraviti 2 kore. Za svaku koru umutiti 4 jajeta sa 4 kašike šećera. Kada to umutite dodate sve ostale suve sastojke i dobro promešate varjačom. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada se ohladite svaku poprskate sa 1 dcl mleka.
Sos: višnje, vodu, šećer, vanilin šećer stavite da se kuva jedno desetak minuta. Kada provri dodate gustin i čim se zgusne odmah skinete sa ringle.
Fil: mleko, čokoladu, margarin i šećer stavite da se kuva. Treba da provri i da se sve lepo rastopi i sjedini. Skinete sa ringle i u vrelo dodate mlevenu plazmu i orahe.
500 gr šlaga umutiti sa 4 dcl kisele vode.
Ređati: kora - fil - šlag - sos - kora - fil - šlag - sos i gore šlag. Preliti sa 200 gr otopljene mlečne čokolade. Dekoracija po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар