Пређи на главни садржај

Čokoladna torta sa višnjama

Jedna lepa kombinacija... čokoladna torta sa višnjama.

Potrebno za kore:
  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 1 kašičica kakaa
  • 1 kašika brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo

Potrebno za sos od višanja:
  • 500 gr višanja
  • 2 dcl vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 5 kašika gustina

Potrebno za fil: 
  • 4 dcl mleka
  • 300 gr čokolade
  • 1 margarin
  • 150 gr mlevene plazme
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 3 kašike šećera

Još je potrebno:
  • 2dcl mleka
  • 500 gr šlaga
  • 4 dcl kisele vode
  • 200 gr mlečne čokolade


Napraviti 2 kore. Za svaku koru umutiti 4 jajeta sa 4 kašike šećera. Kada to umutite dodate sve ostale suve sastojke i dobro promešate varjačom. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada se ohladite svaku poprskate sa 1 dcl mleka.

Sos: višnje, vodu, šećer, vanilin šećer stavite da se kuva jedno desetak minuta. Kada provri dodate gustin i čim se zgusne odmah skinete sa ringle.

Fil: mleko, čokoladu, margarin i šećer stavite da se kuva. Treba da provri i da se sve lepo rastopi i sjedini. Skinete sa ringle i u vrelo dodate mlevenu plazmu i orahe.
500 gr šlaga umutiti sa 4 dcl kisele vode. 

Ređati: kora - fil - šlag - sos - kora - fil - šlag - sos i gore šlag. Preliti sa 200 gr otopljene mlečne čokolade. Dekoracija po želji.

Prijatno! 



Коментари

Популарни постови са овог блога

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!