Пређи на главни садржај

Čokoladna torta sa višnjama

Jedna lepa kombinacija... čokoladna torta sa višnjama.

Potrebno za kore:
  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 1 kašičica kakaa
  • 1 kašika brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo

Potrebno za sos od višanja:
  • 500 gr višanja
  • 2 dcl vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 5 kašika gustina

Potrebno za fil: 
  • 4 dcl mleka
  • 300 gr čokolade
  • 1 margarin
  • 150 gr mlevene plazme
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 3 kašike šećera

Još je potrebno:
  • 2dcl mleka
  • 500 gr šlaga
  • 4 dcl kisele vode
  • 200 gr mlečne čokolade


Napraviti 2 kore. Za svaku koru umutiti 4 jajeta sa 4 kašike šećera. Kada to umutite dodate sve ostale suve sastojke i dobro promešate varjačom. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada se ohladite svaku poprskate sa 1 dcl mleka.

Sos: višnje, vodu, šećer, vanilin šećer stavite da se kuva jedno desetak minuta. Kada provri dodate gustin i čim se zgusne odmah skinete sa ringle.

Fil: mleko, čokoladu, margarin i šećer stavite da se kuva. Treba da provri i da se sve lepo rastopi i sjedini. Skinete sa ringle i u vrelo dodate mlevenu plazmu i orahe.
500 gr šlaga umutiti sa 4 dcl kisele vode. 

Ređati: kora - fil - šlag - sos - kora - fil - šlag - sos i gore šlag. Preliti sa 200 gr otopljene mlečne čokolade. Dekoracija po želji.

Prijatno! 



Коментари

Популарни постови са овог блога

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!