Deca uglavnom ne vole da jedu gljive. Moja družina skida šampinjone čak i sa pizze, ali ovu kombinciju obožavaju.
Potrebno:
Sireve izrendati i pomešati sa sitnim sirom, ako nisu slani po želji dodate so. Šampinjone očistiti skinuti im drške i napuniti sa sirevima. Vatrostalnu tepsiju namazati uljem poređati šampinjone, staviti u rernu i peći desetak minuta na 150 stepeni. Dekorisati kečapom.
Šampinjone na ovaj način obično pravim kao predjelo za slavlja, ali takodje i kao večeru.
Drške koje sam odstranila takođe iskoristim za pripremanje sosa. Evo recepta za sos od šampinjona.
Potrebno:
Drške od šampinjona sitno iseckati. Crni i beli luk na kockice iseckati.
Luk staviti da se proprži na ulju, posle nekoliko minuta dodati šampinjone (drške od šampinjona) i uz stalno mešanje pržiti 5 minuta. Začiniti skinuti sa ringle i kad se prohladi dodati pavlaku.
Ovaj sos možete da pravite i uz pečenju svinjetinu od celih šampinjona.
Prijatno!
Potrebno:
- 500gr šampinjona
- 100g dimljenog sira
- 100g trapista
- 100g sitnog sira
- kečap, so
- ulje
Sireve izrendati i pomešati sa sitnim sirom, ako nisu slani po želji dodate so. Šampinjone očistiti skinuti im drške i napuniti sa sirevima. Vatrostalnu tepsiju namazati uljem poređati šampinjone, staviti u rernu i peći desetak minuta na 150 stepeni. Dekorisati kečapom.
Šampinjone na ovaj način obično pravim kao predjelo za slavlja, ali takodje i kao večeru.
Drške koje sam odstranila takođe iskoristim za pripremanje sosa. Evo recepta za sos od šampinjona.
Potrebno:
- drške od šampinjona
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- 100ml pavlake
- začini: so, mešavina začina, biber, mlevena slatka paprika
- ulje
Drške od šampinjona sitno iseckati. Crni i beli luk na kockice iseckati.
Luk staviti da se proprži na ulju, posle nekoliko minuta dodati šampinjone (drške od šampinjona) i uz stalno mešanje pržiti 5 minuta. Začiniti skinuti sa ringle i kad se prohladi dodati pavlaku.
Ovaj sos možete da pravite i uz pečenju svinjetinu od celih šampinjona.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар