Zima, sneg veje... Domaći hleb miriše iz rerne. Zaista ništa lepše od toga. Barem meni :) Evo i recepta za moj jednostavni hleb.
Potrebno:
Kvasac staviti u vodu da nadođe. Brašno i so u činiji pomešati. Kada je kvasac nadošao ubacite ga u brašno i zamestite testo da bude meko. Kalup namažite uljem. Stavite oblikovano testo (kako vama odgovara) ostavite na toplom da odstoji dvadesetak minuta i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Zaista jednostavnije ne može da bude. Ja sam danas ovaj hleb umesila i ispekla uz pasulj, a Vi možete uz šta želite.
Prijatno!
Potrebno:
- 800g brašna
- 1 kvasac
- 500ml mlake vode ili mleka
- 3 kašičice soli
- 2-3 kašike ulja
Kvasac staviti u vodu da nadođe. Brašno i so u činiji pomešati. Kada je kvasac nadošao ubacite ga u brašno i zamestite testo da bude meko. Kalup namažite uljem. Stavite oblikovano testo (kako vama odgovara) ostavite na toplom da odstoji dvadesetak minuta i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Zaista jednostavnije ne može da bude. Ja sam danas ovaj hleb umesila i ispekla uz pasulj, a Vi možete uz šta želite.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар