Пређи на главни садржај

Loptice od kuvanog mesa

Dragi moji prvi recept u 2017. godini.  Ako ste juče imali supu na svojoj trpezi, a ostalo vam je kuvano meso, evo mog predloga šta možete da napravite i iskoristite meso.


Potrebno: 

  • 4-5 jaja
  • kuvano meso iz supe, pileće iznutrice
  • malo vlašca
  • peršunov list
  • 2 čena belog luka
  • glavica crnog luka
  • oko 300g pšeničnog griza
  • kašičica praška za pecivo
  • začini po ukusu: so, biber, mešavina začina
  • oko 2l pileće supe



Kuvano meso sitno iseckati. Crni i beli luk iseckati što sitnije. Vlašac i peršunov list takođe sitno iseckati. Jaja dobro ulupati, dodati začine, prašak za pecivo, sve ostalo iseckano pomešati i tada dodavati griz koliko je potrebno da bi mogli kašikom da vadite loptice. ostaviti malo da odstoji. Staviti neukuvanu supu da provri pa loptice kuvati u supi. Poslužiti dok je vruće, preliveno sosom od paradajza.

Napomena: ako vam nije ostalo kuvane supe, možete od kockice da skuvate supu i u njoj kuvate loptice.

Prijatno! 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!