Dragi moji prvi recept u 2017. godini. Ako ste juče imali supu na svojoj trpezi, a ostalo vam je kuvano meso, evo mog predloga šta možete da napravite i iskoristite meso.
Potrebno:
- 4-5 jaja
- kuvano meso iz supe, pileće iznutrice
- malo vlašca
- peršunov list
- 2 čena belog luka
- glavica crnog luka
- oko 300g pšeničnog griza
- kašičica praška za pecivo
- začini po ukusu: so, biber, mešavina začina
- oko 2l pileće supe
Kuvano meso sitno iseckati. Crni i beli luk iseckati što sitnije. Vlašac i peršunov list takođe sitno iseckati. Jaja dobro ulupati, dodati začine, prašak za pecivo, sve ostalo iseckano pomešati i tada dodavati griz koliko je potrebno da bi mogli kašikom da vadite loptice. ostaviti malo da odstoji. Staviti neukuvanu supu da provri pa loptice kuvati u supi. Poslužiti dok je vruće, preliveno sosom od paradajza.
Napomena: ako vam nije ostalo kuvane supe, možete od kockice da skuvate supu i u njoj kuvate loptice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар