Veoma ukusan ručak. Ko voli zečetinu mora da proba :)
Potrebno:
Zeca dobro oprati i iseći na veće komade. Svo povrće osim krompira očistiti i iseckati na kockice. Krompir iseći na veće komade. Staviti povrće u dublju tepsiju ili vatrostalnu tepsiju, začiniti po želji, dodati ulje i vodu. Meso posoliti i staviti preko povrća. Prekriti folijom staviti u rernu na 150 stepeni da se peče oko sat vremena, zatim izvaditi, skinuti foliju i peći još oko pola sata.
Servirati uz salatu. Naš predlog je kiseli kupus.
Prijatno!
Potrebno:
- 1 zec
- 1,5kg krompira
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 4-5 čenova belog luka
- 1 manja tikvica
- začini po ukusu: so, biber, mešavina začina, vlašac, sušeni peršunov list
- 0,5dcl ulja
- 4dcl vode
Zeca dobro oprati i iseći na veće komade. Svo povrće osim krompira očistiti i iseckati na kockice. Krompir iseći na veće komade. Staviti povrće u dublju tepsiju ili vatrostalnu tepsiju, začiniti po želji, dodati ulje i vodu. Meso posoliti i staviti preko povrća. Prekriti folijom staviti u rernu na 150 stepeni da se peče oko sat vremena, zatim izvaditi, skinuti foliju i peći još oko pola sata.
Servirati uz salatu. Naš predlog je kiseli kupus.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар