Пређи на главни садржај

Mafini sa limunom

Mafini, svi ih volimo, evo jedan od načina na koji ih ja pravim.

Potrebno:

  • 300gr brašna
  • 150gr šećera
  • prstohvat soli
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 100gr margarina
  • kora od jednog limuna
  • sok od pola limuna
  • 250ml mleka

Preliv:

  • 150gr šećera u prahu
  • sok od pola limuna
  • 1 kašičica limuna




Sve suve sastojke pomešati u činiji. Izrendati sitno koru od limuna u smesu, dodati sok od pola limuna, otopljen margarin, jaja i na kraju mleko. Sve dobro mikserom sjediniti. Sipati u kalup za mafine i peći na 200 stepeni oko 20 min.

Preliv jednostavno napravite, pomešate cimet i šećer u prahu dodate limunov sok i izmešate. Kada su pečeni možete odmah kad ih izvadite iz kalupa prelijete, a možete i preliv da stavite u činiju pa po želji ko želi da prelije. Jako su ukusni i bez preliva.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!