Mafini, svi ih volimo, evo jedan od načina na koji ih ja pravim.
Potrebno:
Preliv:
Sve suve sastojke pomešati u činiji. Izrendati sitno koru od limuna u smesu, dodati sok od pola limuna, otopljen margarin, jaja i na kraju mleko. Sve dobro mikserom sjediniti. Sipati u kalup za mafine i peći na 200 stepeni oko 20 min.
Preliv jednostavno napravite, pomešate cimet i šećer u prahu dodate limunov sok i izmešate. Kada su pečeni možete odmah kad ih izvadite iz kalupa prelijete, a možete i preliv da stavite u činiju pa po želji ko želi da prelije. Jako su ukusni i bez preliva.
Prijatno!
Potrebno:
- 300gr brašna
- 150gr šećera
- prstohvat soli
- pola kesice praška za pecivo
- 2 jajeta
- 100gr margarina
- kora od jednog limuna
- sok od pola limuna
- 250ml mleka
Preliv:
- 150gr šećera u prahu
- sok od pola limuna
- 1 kašičica limuna
Sve suve sastojke pomešati u činiji. Izrendati sitno koru od limuna u smesu, dodati sok od pola limuna, otopljen margarin, jaja i na kraju mleko. Sve dobro mikserom sjediniti. Sipati u kalup za mafine i peći na 200 stepeni oko 20 min.
Preliv jednostavno napravite, pomešate cimet i šećer u prahu dodate limunov sok i izmešate. Kada su pečeni možete odmah kad ih izvadite iz kalupa prelijete, a možete i preliv da stavite u činiju pa po želji ko želi da prelije. Jako su ukusni i bez preliva.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар