Пређи на главни садржај

Krem kocke

Kod mene je za vikend ovaj kolač nestao za pola sata. Što je meni najvažnije deca su bila prezadovoljna. Napravite i vi za vaše najdraže...

Potrebno za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica arome vanile


Potrebno za krem:

  • 6 dl mleka
  • 100 gr margarina
  • 100 gr šećera
  • 3 kašike meda
  • 150 gr čokolade 
  • 400 g mlevenog keksa


Još potrebno:

  • 200 gr šlaga
  • 3 dl kisele vode
  • 50 g čokolade
  • 1 dl mleka





Kora: umutiti jaja sa šećerom i vanilom. Kada je umućeno tako da ostaje trag kad mutite, isključiti mikser i varjačom promešati polako dodajući brašno i prašak za pecivo. Peći oko 15 minuta na 200 stepeni.
Čim izvadite pečenu koru iz rerne prelite je sa 1 dl mleka.
Krem: u veću šerpu staviti mleko, dodati med i šećer. Kada se zagreje dodati margarin i čokoladu i kuvati dok se ne otopi sve. U vrelo dodati mleveni keks, ostaviti malo da se prohladi i sipati na koru. Ostaviti da se sve dobro ohladi. Šlag umutiti sa kiselom vodom i staviti na hladan kolač. Gore narendati čokoladu.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!