Пређи на главни садржај

Šufnudle u sosu od belog luka

Testo i sos od belog luka... Jedan običan i vrlo ukusan ručak iz bakine kuhinje.

Potrebno:

  • 3-4 veće krompira
  • 2 dcl mleka
  • 2 jajeta
  • so
  • brašno


Potrebno za sos:

  • 3 čena belog luka
  • brašno
  • voda
  • so
  • kašika pavlake




Skuvati krompir i ispasirati. Ostaviti da se ohladi. Dodati jaja i mleko i zasoliti po ukusu. Brašna dodavati koliko treba tako da se umesi mekano i glatko testo. Staviti vodu da provri. U vodu dodati malo ulja da se šufnudle ne bi zalepile dok se kuvaju. Od testa praviti valjčiće i seckati ih na male parčiće i stavljati ih u ključalu vodu. Kada se skuvaju oprati ih u hladnoj vodi.

Sos: Beli luk iseckati na sitne kockice i pržiti na malo ulja. Dodati brašna da se napravi gusta smesa, i sipati vode. Vode dodavati dok se ne dobije željena gustina sosa. Kad se sos prohladi dodati veliku kašiku pavlake.

Ovo je omiljena kombinacija kombinacija kod mojih ukućana, ali može da se pravi i slatka varijanta. Na isti način napravim i skuvam šufnudle, ali ih kada ih operem uvaljam u pržene pretle i zašećerim po ukusu. Ko voli može da uzme i neki kompot uz slatke šufnudle.

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!