Testo i sos od belog luka... Jedan običan i vrlo ukusan ručak iz bakine kuhinje.
Potrebno:
Potrebno za sos:
Skuvati krompir i ispasirati. Ostaviti da se ohladi. Dodati jaja i mleko i zasoliti po ukusu. Brašna dodavati koliko treba tako da se umesi mekano i glatko testo. Staviti vodu da provri. U vodu dodati malo ulja da se šufnudle ne bi zalepile dok se kuvaju. Od testa praviti valjčiće i seckati ih na male parčiće i stavljati ih u ključalu vodu. Kada se skuvaju oprati ih u hladnoj vodi.
Sos: Beli luk iseckati na sitne kockice i pržiti na malo ulja. Dodati brašna da se napravi gusta smesa, i sipati vode. Vode dodavati dok se ne dobije željena gustina sosa. Kad se sos prohladi dodati veliku kašiku pavlake.
Ovo je omiljena kombinacija kombinacija kod mojih ukućana, ali može da se pravi i slatka varijanta. Na isti način napravim i skuvam šufnudle, ali ih kada ih operem uvaljam u pržene pretle i zašećerim po ukusu. Ko voli može da uzme i neki kompot uz slatke šufnudle.
Prijatno!
Potrebno:
- 3-4 veće krompira
- 2 dcl mleka
- 2 jajeta
- so
- brašno
Potrebno za sos:
- 3 čena belog luka
- brašno
- voda
- so
- kašika pavlake
Skuvati krompir i ispasirati. Ostaviti da se ohladi. Dodati jaja i mleko i zasoliti po ukusu. Brašna dodavati koliko treba tako da se umesi mekano i glatko testo. Staviti vodu da provri. U vodu dodati malo ulja da se šufnudle ne bi zalepile dok se kuvaju. Od testa praviti valjčiće i seckati ih na male parčiće i stavljati ih u ključalu vodu. Kada se skuvaju oprati ih u hladnoj vodi.
Sos: Beli luk iseckati na sitne kockice i pržiti na malo ulja. Dodati brašna da se napravi gusta smesa, i sipati vode. Vode dodavati dok se ne dobije željena gustina sosa. Kad se sos prohladi dodati veliku kašiku pavlake.
Ovo je omiljena kombinacija kombinacija kod mojih ukućana, ali može da se pravi i slatka varijanta. Na isti način napravim i skuvam šufnudle, ali ih kada ih operem uvaljam u pržene pretle i zašećerim po ukusu. Ko voli može da uzme i neki kompot uz slatke šufnudle.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар