Jedno obično jelo, koje voli svako...
Potrebno:
Luk iseckati na sitne kockice ili ga usitniti u blenderu. Staviti na malo ulja i vode da se dinsta. Dinstati jedno desetak minuta i tada dodati prvo iseckanu junetinu uz dodavanje pomalo vode, pa posle jedno 15 minuta dodati seckanu svinjetinu. Sve dobro promešati dodati 2 kašičice mlevene paprike, celu ljutu papriku i vode. Koliko ćete vode dodati to zavisi kolliko želite čorbe da imate. Ja uvek dodam manje vode da mi bude gušće. Dodati biber, vegetu, i zasoliti po ukusu. Kada meso omekani i junetina i svinjetina, dodate pasirani paradajz i kuvate jos desetak minuta.
Testeninu skuvate u slanoj vodi. Gulaš može da bude i bez ljute paprike.
Servirate uz kuvanu testeninu i salatu po izboru.
Prijatno!
Potrebno:
- 500 gr svinjetine iseckane na kockice
- 300 gr junetine iseckane na kockice
- 3 veće glavice crnog luka
- 300 gr pasiranog paradajza
- 1 ljuta paprika
- so, vegeta, biber, mlevena paprika
- 500 gr testenine
Luk iseckati na sitne kockice ili ga usitniti u blenderu. Staviti na malo ulja i vode da se dinsta. Dinstati jedno desetak minuta i tada dodati prvo iseckanu junetinu uz dodavanje pomalo vode, pa posle jedno 15 minuta dodati seckanu svinjetinu. Sve dobro promešati dodati 2 kašičice mlevene paprike, celu ljutu papriku i vode. Koliko ćete vode dodati to zavisi kolliko želite čorbe da imate. Ja uvek dodam manje vode da mi bude gušće. Dodati biber, vegetu, i zasoliti po ukusu. Kada meso omekani i junetina i svinjetina, dodate pasirani paradajz i kuvate jos desetak minuta.
Testeninu skuvate u slanoj vodi. Gulaš može da bude i bez ljute paprike.
Servirate uz kuvanu testeninu i salatu po izboru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар