Пређи на главни садржај

Salata od crvenog pasulja

Lagano, brzo za spremanje, ukusno i idealno za letnje dane...

Potrebno:

  • konzerva crvenog pasulja
  • 400 g makarona
  • 2 manja sveža krastavca neoljuštena
  • 2 čena belog luka
  • 1 veća glavica ljubičastog luka
  • 3 sveža tvrđa paradajza
  • 1 manja tikvica
  • peršunov list
  • 100 g trapista
  • 2 kašike senfa
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • biber 
  • vegeta





Makarone skuvati. Crveni pasulj ocediti i staviti u ključalu vodu na 2-3 minuta pa ponovo ocediti. Tikvicu iseckati na tanje kolutove i propržiti na  vrelom ulju. Paradaj, krastavce, beli i ljubičasti luk iseckati na kockice. Trapist izrendati. Sve pomešati u velikoj dubljoj činiji. Dodati sitno iseckani peršunov list, senf, sirće, ulje, biber, vegetu i dobro promešati. Ako vam nije dovoljno slano posolite po vašem ukusu.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!