Пређи на главни садржај

Čorba od spanaća

Čorbe, deca ih obično ne vole, još od spanaća.. ma nema šanse.. ali probajte ovo da napravite i videćete da će i deca da je jedu bez problema.

Potrebno:
  • 200 gr spanaća
  • 1 glavica crnog luka
  • 3-4 kašike brašna
  • peršunov list
  • 200 gr pavlake
  • gotova pileća supa (oko 2 l)
  • so, biber, vegeta


Luk iseckati na sitne kockice i propržiti na malo ulja. Kad luk postane staklast dodati brašno i malo ga propržiti. Kada brašno propržite dodate oko 2 litre pileće supe i začine. Ostavite da se kuva. Dodate opran spanać neisečen i nekoliko peršunovih listića. Kuvate oko pola sata. Kada je kuvano stavite sve u blender dodajte pavlaku i sameljite. Biće potpuno usitnjeno bez ikakvih komadića peršuna ili spanaća. Po želji ko voli može u tanjir da doda u čorbu sitno iseckan peršunov list. 

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!