Пређи на главни садржај
Vanilice, svakako jedan od omiljenih kolaca mnogima... Ja ih pravim na ovaj način probajte...


Potrebno:

  • 250g masti
  • 250g šećera
  • 1 jaje
  • 2 žumanca
  • sok od jednog limuna
  • kašičica rendane limunove kore
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 700g brašna

  • džem od kajsije ili šipka ili po ukusu
  • 200g šećera u prahu
  • 2 kesice vanilin šećera



Sve sastojke osim brašna pomešati da se sjedini. Zatim malo po malo dodavati brašno i mesiti testo. Kada umesite, zamotajte u kesu i stavite da stoji u frižider da stoji bar tri sata. Kada izadite iz frižidera jedno pola sata neka stoji na sobnoj temperaturi. Izvadite iz kese premeste, razvucite oklagijom na pola cm debljine i čašicom vadite kružiće. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta, zavisi od rerne. 
Kada se skroz ohladi premazati sa pekmezomi spajati. Šećer u prahu i vanilin šećer pomešati i svaku vanilicu uvaljati u šećer. praviti ih dan pre da omekane.


Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno!