Hm... nije posno ali lepa i brza večera. Moji ukućani su uvek oduševljeni ovakvom večerom.
Potrebno:
Oguliti krompir, iseckati i skuvati. Kad je skuvan ocediti vodu i ispasirati kao za pire. dodati sitno iseckan peršunov list, so, biber, jaja i sve dobro izmešati. dodavati brašno i umesiti. Ne sme da bude tvrdo. Pošto je smesa lepljiva, ja obično vadim kašikom i stavljam u prezle. Dobro uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju.
Služiti kao prilog uz pečeno meso, a može i kao večera sa nekim prelivom ili sosom. Moja preporuka, a i na fotografiji je bešamel sos.
Prijatno!
Potrebno:
- 600gr krompira
- 3 jajeta
- peršunovog lista po ukusu, ako nemate sveži, može susešeni
- brašno (oko 200gr)
- so
- biber
- prezle
- ulje
Oguliti krompir, iseckati i skuvati. Kad je skuvan ocediti vodu i ispasirati kao za pire. dodati sitno iseckan peršunov list, so, biber, jaja i sve dobro izmešati. dodavati brašno i umesiti. Ne sme da bude tvrdo. Pošto je smesa lepljiva, ja obično vadim kašikom i stavljam u prezle. Dobro uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju.
Služiti kao prilog uz pečeno meso, a može i kao večera sa nekim prelivom ili sosom. Moja preporuka, a i na fotografiji je bešamel sos.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар