Пређи на главни садржај

Sutlijaš torta sa cimetom

Jedna vrlo interesantna kombinacija, ko voli sutlijaš biće oduševljen kada je proba...


Potrebno za koru:
  • 500 g mlevenog keksa
  • 100 g rendane čokolade
  • margarin

Potrebno za sutlijaš:
  • 250 g pirinča
  • 500 ml mleka
  • 2 kašičice ekstrata od vanile
  • 100 g šećera

Potrebno još: 
  • 500 ml slatke pavlake
  • 10 g cimeta
  • 100 g šećera u prahu
  • i još 30 g rendane čokolade za dekoraciju




Pirinač staviti da se do pola skuva u vodi. Zatim ga procediti i oprati pa mu dodati mleko, šećer, ekstrat vanile i kuvati dok ne upije svu tečnost.
Mleveni keks i rendanu čokoladu dobro umesiti sa otopljenim margarinom. U kalup po želji raztanjiti smesu od keksa. Kada se sutlijaš prohladi staviti ga preko keksa i čokolade.
U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku, pa u umućenu dodati cimet i šećer u prahu. dobro umutiti i staviti preko sutlijaša. Dekorisati rendanom čokoladom.
Ostaviti barem dva sata u frižideru pre služenja.

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!