Jedna vrlo interesantna kombinacija, ko voli sutlijaš biće oduševljen kada je proba...
Potrebno za sutlijaš:
Potrebno još:
Pirinač staviti da se do pola skuva u vodi. Zatim ga procediti i oprati pa mu dodati mleko, šećer, ekstrat vanile i kuvati dok ne upije svu tečnost.
Mleveni keks i rendanu čokoladu dobro umesiti sa otopljenim margarinom. U kalup po želji raztanjiti smesu od keksa. Kada se sutlijaš prohladi staviti ga preko keksa i čokolade.
U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku, pa u umućenu dodati cimet i šećer u prahu. dobro umutiti i staviti preko sutlijaša. Dekorisati rendanom čokoladom.
Ostaviti barem dva sata u frižideru pre služenja.
Prijatno!
Potrebno za koru:
- 500 g mlevenog keksa
- 100 g rendane čokolade
- margarin
Potrebno za sutlijaš:
- 250 g pirinča
- 500 ml mleka
- 2 kašičice ekstrata od vanile
- 100 g šećera
Potrebno još:
- 500 ml slatke pavlake
- 10 g cimeta
- 100 g šećera u prahu
- i još 30 g rendane čokolade za dekoraciju
Pirinač staviti da se do pola skuva u vodi. Zatim ga procediti i oprati pa mu dodati mleko, šećer, ekstrat vanile i kuvati dok ne upije svu tečnost.
Mleveni keks i rendanu čokoladu dobro umesiti sa otopljenim margarinom. U kalup po želji raztanjiti smesu od keksa. Kada se sutlijaš prohladi staviti ga preko keksa i čokolade.
U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku, pa u umućenu dodati cimet i šećer u prahu. dobro umutiti i staviti preko sutlijaša. Dekorisati rendanom čokoladom.
Ostaviti barem dva sata u frižideru pre služenja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар