Пређи на главни садржај

Corona keksići

.... Za sve nas u karantinu širom planete... Nemojte da vas naziv odvrati od pravljenja ovih preukusnih keksića... Imamo dovoljno vremena da eksperimentišemo, mesimo, kuvamo.... Pratite nas, biće još mnogo zanimljivih recepata... 

Potrebno:

  • 250g putera ili margarina za kolače
  • 100g šećera u prahu
  • 2 kesice pudinga po želji (nama je čokolada najlepša :)
  • 250g brašna
  • prstohvat praška za pecivo
Puter ili margarin sobne temperature dobro umutiti sa šećerom u prahu, dodati obe kesice pudinga i umutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo i umesiti.
Praviti kuglice, ređati na pleh, na papir, svaku kuglicu stisnuti viljuškom i  peći na 170 stepeni oko pola sata.


Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!

Mafini od kokosa i limuna

Potrebno: 300g brašna,  150g šećera,  50g kokosa,  sok od pola limuna,  1 kesica vanilinog šećera,  2 jajeta,  1dl ulja,  3dl mleka,  pola kesice praška za pecivo Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, dodati ulje, mleko i sok od limuna. Kada se masa sjedini dodati brašno, kokos i prašak za pecivo i dobro umutiti mikserom da nema grudvica. Sipati u kalupe i peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Napomena: ako volite jači ukus limuna napravite preliv od šećera u prahu i isceđenog limuna i prelite gotove mafine. Prijatno!