Пређи на главни садржај

Pljeskavice od krompira i piletine

Svakako vrlo zanimljivo jelo...Možete da ga spremate ako vam ostane pečene piletine, a može i sveže belo meso prženo na luku... jednostavno je naravno, i vrlo ukusno... recept sledi ..


Potrebno:

napraviti pire od:

  • 500 gr kuvanog belog krompira
  • 2 kašike margarina
  • 2 jajeta
  • 50 gr rendanog trapista
  • 5-6 kašika brašna
potrebno još:
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • malo peršunovog lista
  • pileće belo meso (može sveže, a može i ako vam je ostalo od prethodnog dana od pečenja)
  • 100 gr rendanog trapista
  • začini po ukusu


Skuvati krompir, ispasirati i pomešati sa svim sastojcima i ostaviti da stoji malo. u tepsiju staviti papir za pečenje i kašikom stavljati pire na papir. U tiganju pržiti crni i beli luk dodati belo meso isečeno na kockice, začiniti po ukusu (ako je već pečeno samo par minuta staviti na luk i propržiti).
Napraviti udubljenje na svakoj gomilici krompira u tepsiji i staviti po kašiku mesa. Gore posuti sa rendanim trapistom. Peći u rerni 10-15 minuta na 180 stepeni. Kada je pečeno posuti sa seckanim peršunovim listom. Služiti uz kiselo mleko ili jogurt.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!