Svakako vrlo zanimljivo jelo...Možete da ga spremate ako vam ostane pečene piletine, a može i sveže belo meso prženo na luku... jednostavno je naravno, i vrlo ukusno... recept sledi ..
Potrebno:
napraviti pire od:
Potrebno:
napraviti pire od:
- 500 gr kuvanog belog krompira
- 2 kašike margarina
- 2 jajeta
- 50 gr rendanog trapista
- 5-6 kašika brašna
potrebno još:
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- malo peršunovog lista
- pileće belo meso (može sveže, a može i ako vam je ostalo od prethodnog dana od pečenja)
- 100 gr rendanog trapista
- začini po ukusu
Skuvati krompir, ispasirati i pomešati sa svim sastojcima i ostaviti da stoji malo. u tepsiju staviti papir za pečenje i kašikom stavljati pire na papir. U tiganju pržiti crni i beli luk dodati belo meso isečeno na kockice, začiniti po ukusu (ako je već pečeno samo par minuta staviti na luk i propržiti).
Napraviti udubljenje na svakoj gomilici krompira u tepsiji i staviti po kašiku mesa. Gore posuti sa rendanim trapistom. Peći u rerni 10-15 minuta na 180 stepeni. Kada je pečeno posuti sa seckanim peršunovim listom. Služiti uz kiselo mleko ili jogurt.
Prijatno!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар