понедељак, 13. фебруар 2017.

Rum gnezda

Savršen kolač za ljubitelje ruma, naravno jednostavno i brzo se sprema.

Potrebno: 


  • 500g mlevenog keksa
  • 50g mlevenih oraha
  • 250g šećera u prahu
  • 1 margarin
  • 3 kašike kakaa
  • 1 kašika ruma
  • višnje iz višnjevače
  • 50g čokolade
  • 3 kašike ulja





Keks, orahe, kakao, šećer i rum pomešati. Margarin istopiti i sipati preko smeše. Umesiti. Ako je potrebno dodati malo mleka da bi se umesilo.
Oblikovati gnezda i u sredinu svakoga staviti višnju. Otopiti čokoladu sa 3 kašike ulja i kašićicom stavljati čokoladu preko višnje. Staviti u frižider da odtoji barem sat vremena pre služenja.

Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар