Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за јануар, 2016

Pljeskavice od krompira i piletine

Svakako vrlo zanimljivo jelo...Možete da ga spremate ako vam ostane pečene piletine, a može i sveže belo meso prženo na luku... jednostavno je naravno, i vrlo ukusno... recept sledi .. Potrebno: napraviti pire od: 500 gr kuvanog belog krompira 2 kašike margarina 2 jajeta 50 gr rendanog trapista 5-6 kašika brašna potrebno još: glavica crnog luka čen belog luka malo peršunovog lista pileće belo meso (može sveže, a može i ako vam je ostalo od prethodnog dana od pečenja) 100 gr rendanog trapista začini po ukusu Skuvati krompir, ispasirati i pomešati sa svim sastojcima i ostaviti da stoji malo. u tepsiju staviti papir za pečenje i kašikom stavljati pire na papir. U tiganju pržiti crni i beli luk dodati belo meso isečeno na kockice, začiniti po ukusu (ako je već pečeno samo par minuta staviti na luk i propržiti). Napraviti udubljenje na svakoj gomilici krompira u tepsiji i staviti po kašiku mesa. Gore posuti sa rendanim trapistom. Peći u rerni 10-15 minuta