Пређи на главни садржај

Posni kolač sa jabukama

Vreme je posta... evo i od mene jedan posni kolač sa jabukama.


Potrebno:

  • 2 čaše vode
  • 0,5 dcl ulja 
  • 1 čaša šećera
  • 3 čaše brašna
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 3 jabuke
  • 5-6 kašika dzema od šljive





Jabuke oguliti i izrendati, dodati pola kesice cimeta i obe kesice vanilin šećera. Ostaviti da odstoji desetak minuta.
U činiju staviti brašno, šećer, ostatak cimeta, prašak za pecivo, pa dodati vodu i ulje i sve dobro izmešati varjačom. U izmešano dodati jabuke i izmešati. U tepsiju staviti papir za pečenje izručiti smesu, poravnati i peći na 180 stepeni. Kada je pečeno premazati sa dzemom od šljiva i posuti kokosom ili mlevenim posnim keksom.

Napomena: čaša za meru je od 2 dcl.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Slane posne kuglice

Danas posni slani predlog od mene. Potrebno: 500g kuvanog krompira 200g biljnog feta sira 2 čena belog luka malo seckanog peršunovog lista 1 kašika posnog majoneza 5 kašika prženog susama + još 50g prženog susama biber po želji slatka mlevena paprika po želji so Krompir skuvati i ispasirati kao za pire. Beli luk i peršunov list sitno iseckati i dodati u krompir. Dodati majonez, 5 kašika susama, soli i bibera i sve dobro izmešati. Ako želite da budu crvene boje dodajte kašiku mlevene slatke paprike. Oblikovati kuglice i uvaljati u prženi susam. Idealno kao predjelo, može kao prilog uz pečenu ribu. Prijatno!

Posno - proso i tunjevina

Ako niste odlučili šta ćete danas da spremate za ručak, a pritom postite, naša preporuka je tunjevina i proso. Uz ovo jelo idealno se slaže zelena salata. Jednostavno je, ukusno i brzo se sprema na šta ste svakako navikli na našem blogu, a što je najbitni, barem meni, mojoj deci se  jako svidelo. Probajte i podelite utiske sa nama :) Potrebno: 250gr prosa 1glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 konzerva tunjevine (komadići) 2 kašike kečapa bibera i soli po ukusu Ovo je mera za dve osobe. Proso oprati i kuvati jedno 15-20 minuta i ostaviti ga poklopljenog u toj vodi jos nekih desetak minuta. Oprati i ocediti. Tunjevini ocediti polovinu ulja. Luk crni i beli sitno iseckati. Pomešati sve zajedno. Dodati kečap, soli i bibera i sve dobro promešati. Poslužiti uz zelenu salatu. Prijatno! 

liker od zove

Vreme je cvetanja zove. Većina nas pravi sirup od zove predivnog ukusa. Ja nekoliko godan unazad pravim i liker. ko voli, ako je već probao ili ko želi da proba nešto novo evo recepta. Potrebno: 20 cvetova zove 1l domaće rakije 300g šećera 1dcl vode Cvetove potopiti u rakiju da stoje 20-30 dana, dok rakija ne dobije miris zove i žutu boju. Kad odstoji procediti. Šećer i vodu prokuvati i skroz ohladiti pa dodati u rakiju. Ostaviti da odstoji barem tri dana pre služenja. Živeli!