Višnje, još malo pa prošla sezona, ali mi vam dajemo jedan savršen recept upravo sa višnjama.
Potrebno:
Za sirup:
Jaja, šećer, jogurt, ulje, narendanu koru i sok od jednog limuna i prašak za pecivo pomešatii dobro umutiti. Ređati kore i svaku premazivati smešom.na svaku treću stavljati višanja i oraha. Kad je pečena ostaviti je da se ohladi i preliti sa vrelim sirupom.
Npomena: mera za čašu je čaša od jogurta.
Prijatno!
Potrebno:
- 500g kora za baklavu
- 500g višanja svežih ili zamrznute ako pravite kada nije sezona
- 1 limun
- 200g mlevenih oraha
- 4 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 2 čaše šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Za sirup:
- 3 čaše vode
- 3 čaše šećera
Jaja, šećer, jogurt, ulje, narendanu koru i sok od jednog limuna i prašak za pecivo pomešatii dobro umutiti. Ređati kore i svaku premazivati smešom.na svaku treću stavljati višanja i oraha. Kad je pečena ostaviti je da se ohladi i preliti sa vrelim sirupom.
Npomena: mera za čašu je čaša od jogurta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар