Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за новембар, 2015

Sutlijaš torta sa cimetom

Jedna vrlo interesantna kombinacija, ko voli sutlijaš biće oduševljen kada je proba... Potrebno za koru: 500 g mlevenog keksa 100 g rendane čokolade margarin Potrebno za sutlijaš: 250 g pirinča 500 ml mleka 2 kašičice ekstrata od vanile 100 g šećera Potrebno još:  500 ml slatke pavlake 10 g cimeta 100 g šećera u prahu i još 30 g rendane čokolade za dekoraciju Pirinač staviti da se do pola skuva u vodi. Zatim ga procediti i oprati pa mu dodati mleko, šećer, ekstrat vanile i kuvati dok ne upije svu tečnost. Mleveni keks i rendanu čokoladu dobro umesiti sa otopljenim margarinom. U kalup po želji raztanjiti smesu od keksa. Kada se sutlijaš prohladi staviti ga preko keksa i čokolade. U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku, pa u umućenu dodati cimet i šećer u prahu. dobro umutiti i staviti preko sutlijaša. Dekorisati rendanom čokoladom. Ostaviti barem dva sata u frižideru pre služenja. Prijatno!