Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за август, 2014

Jednostavne tikvice - posno

Na ovaj način pripremljene tikvice probaće i oni koji ih nikako ne vole... Potrebno: tikvice beli luk vegeta so biber Tikvice neoljuštene iseći na deblje kolutove. Ostaviti ih pola sata da se osuše. Peći ih na vrelom ulju sa svake strane nekoliko minuta, dok ne dobiju lepu boju. U činijicu stavite sitno iseckan beli luk, dodate mu začine i pomešate. Po želji možete dodati i malo origana ili bosiljka. Pečene tikvice ređajte u činiju i sa svake strane premažite smesom od belog luka i začina. Prijatno!

Salata od crvenog pasulja

Lagano, brzo za spremanje, ukusno i idealno za letnje dane... Potrebno: konzerva crvenog pasulja 400 g makarona 2 manja sveža krastavca neoljuštena 2 čena belog luka 1 veća glavica ljubičastog luka 3 sveža tvrđa paradajza 1 manja tikvica peršunov list 100 g trapista 2 kašike senfa 5 kašika ulja 1 kašika sirćeta biber  vegeta Makarone skuvati. Crveni pasulj ocediti i staviti u ključalu vodu na 2-3 minuta pa ponovo ocediti. Tikvicu iseckati na tanje kolutove i propržiti na  vrelom ulju. Paradaj, krastavce, beli i ljubičasti luk iseckati na kockice. Trapist izrendati. Sve pomešati u velikoj dubljoj činiji. Dodati sitno iseckani peršunov list, senf, sirće, ulje, biber, vegetu i dobro promešati. Ako vam nije dovoljno slano posolite po vašem ukusu. Prijatno!